Önismeret

A JÓSORS LÉLEKTANA

Nem csak csapdákba és zsákutcákba sodródhatunk, de lecsúszhatunk a gödör fenekére is. Az pedig többnyire szenvedésteli hely. A lelki fájdalmaknak van olyan szintje, ami bénítólag hat sorsfeladataink teljesítésekor... Lelki egészségünkkel bíbelődni nem luxus. Legtöbben „térkép és iránytű nélkül” bolyonganak életük „sűrűjében”. Így aztán van úgy, hogy bizonyos lelki sérülések miatt elakadnak, nem haladnak – körbe-körbe járnak. Ilyenkor jó lenne tudni, merre van a kiút.

Sors-pszichológia az ilyen „eltévedt” vagy csapdába esett sorstársakon kíván segíteni. Sokan hiszik úgy, hogy ami „elrendeltetett”, annak úgy is kell lenni, nincs menekvés... A jó hír az, hogy tényleg létezik a szabad akarat, és igenis az ember változhat, és változtathat az életén.

Lelki egészségünkkel bíbelődni nem luxus.  >>> tovább


A SZÉGYEN LÉLEKTANA

Egy megalázó helyzetben sokan érzik úgy, „Bárcsak nyelne el a föld!”, vagy hogy „Legjobb lenne láthatatlanná válni!”  Az elemi szégyen elemészti az életenergiákat, és a legmélyebb tudatszintre nyomhatja le azt, akit hatalmába kerít. (Tudattérkép -7. szint.) Ebben az állapotban egy alacsony szintű egyensúly is csak a segítő-támogató embertársaktól kapott/"elvett" életerővel tartható fenn. A szégyentől való megszabadulás vágya az életigenlés jele. >>> tovább

 

Share/Save

Bejelentkezés